Her finner du siste nytt om Ti på topp

Postet av Ti på topp Tromsø den 14. Mai 2024

På vår facebookgruppa 'Ti på topp i Tromsø' legger Toppvaktmestrene også ut informasjon om forholdene i traseen når turmålet åpnes - de vil også bli gjengitt nedenfor. 

Det ligger mye arbeid og kostnader bak fjellvandringstilbudet Ti på topp. Tilbudet finansieres utelukkende gjennom deltakeravgiften fra brukere av tilbudet.

Dersom du setter pris på våre godt tilrettelagte og merkede turløyper og ønsker at tilbudet skal videreføres ville vi satt pris på at du registrerer deg som deltaker.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

30.7: Nordfjellet, Kroken / båndtvang
Fuglehundgruppa i Tromsø Hundeklubb har avtale med grunneiere samt kommunal dispensasjon fra kravet om båndtvang for å kunne trene dressur med løs hund i Tromsø Alpinpark i Kroken (se kart nedenfor). Terrenget åpnes for deres medlemmer som har løst ut kort i perioden 1. juli til 20. august (ut båndtvangstiden). I denne perioden må man påregne å kunne møte på løse hunder i terrenget. Bes om at det vises hensyn til eventuell organisert trening og annen ferdsel i området. De har også satt opp en liten informasjonsplakat på parkeringen til Tromsø Alpinpark ved bunnen av utforløypa. Denne vil bli skiftet ut med ny informasjonsplakat med oppdatert informasjon så snart det er klart.

https://tromso-hundeklubb.no/fuglehundgruppa/om-fuglehundgruppa/treningsterreng/


Åpningsdato for turene:

16 av 16 turer er åpnet

1.7: Styrmannstinden åpnes.

30.6: Stortinden/Ullstinden åpnes.

20.6: Tromsdalstinden åpnes. Kun et lite parti over 15m med snø. Ikke gå frem på skavlene, de kan brekke 45 grader innover uten forvarsel. Hold deg til merkingen så er du trygg.

16.6: Tverrfjellet åpnes. Kun et lite parti med snø, ellers tørt og fint. Den alternative ruta er ikke merket, men lett å følge på kartet i appen. Vått nederst ved myra og oppunder første vintertoppen - her: Tverrfjellet.

15.6: Pikevatnet (krevende) åpnes. Flotte forhold. Noen få og korte partier med snø, men det går helt fint å gå over dem.

10.6: Hermannsåsen åpnes (en del vått i traseen) og med det er alle lette (grønne) og moderate (blå) turer åpnet + 1 krevende (Kjølen)

8.6: Reinheia åpnes. Her har toppvaktmester Ulrik Pettersen kloppet nærmere 200 meter av traseen.

8.6: Nordfjellet åpnes. Noe snø i den øverste delen av traseen, hard og god å gå på .Også greit å gå på siden av snøflekkene.

6.6: Kjølen åpnes. Tørr og fin løype. Noen partier med snø som bærer godt. Elven kan passeres tørrskodd med lave sko. 

3.6: Høyde 430 åpnes. Det er 4 partier med snø, som forseres helt greit med riktig fottøy.

2.6.24: Følgende turer åpnes
- Krokvatnet
- Storelva-Slettaelva
- Skihytta, Rismålshaugen
- Holt gapahuk
- Prestvannet
- Sherpatrappa





Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.